O NAMA

Firma BAUMING d.o.o. osnovana je i počela sa radom kao privatno preduzeće 1990. godine, čija je osnovna djelatnost bila izvođenje građevinskih objekata visokogradnje i niskogradnje. Ubrzo po osnivanju, nakon više desetina uspješno izgrađenih objekata, zahvaljujući prije svega vlastitim potrebama, kao i sve većim potrebama tržišta, Bauming uvodi u svoj program i proizvodnju građevinskih elemenata na bazi betona.

 

Pažljivo odabrani materijali, savremena tehnologila, te niz originalnih tehnoloških rješenja daju prepoznatljiv kvalitet, što rezultira sve većom potražnjom za proizvodima Bauminga, pa se broj ponuđenih artikala brzo povećava. Firma postepeno napušta djelatnost izvođenja građevinskih objekata i potpuno se posvećuje proizvodnji za potrebe građevinarstva.

 

Danas Bauming d.o.o. Gračanica nudi tržištu preko stotinu različitih vrsta i tipova artikala iz vlastite proizvodnje, podijeljenih u nekoliko grupa proizvoda prema namjeni i funkciji u građevinskom objektu, te prema vrsti materijala od kojeg su proizvedeni. Namijenjeni su svim dijelovima konstrukcije od temelja do krova, kao i vanjskom uređenju objekata.